HARUKAZE PETTY GINSANKO NASHIJI 135 MM

125,00 

Oblika rezila: Petty
Jeklo: Ginsan (Silver III)
Konstrukcija: San-mai / Nashiji
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 265 mm
Dolžina rezila: 135 mm
Širina rezila: 27 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 64 g
Dolžina ročaja: 114 mm
Tip ročaja / material: Japonski WA ročaj / Magnolija
Kovač: Harukaze
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska

1 na zalogi

Šifra: 41010740103-HARUKAZE PETTY GINSANKO NASHIJI 135 MM Kategorija:

Opis

Petty nož je prave velikosti za manjša, prostoročna kuhinjska opravila, kjer nas zaradi svoje širine na cedilu pustijo široki večnamenski kuhinjski noži. Odličen je namreč za lupljenje in pripravo zelenjave, ker je tanek in okreten pa tudi za filiranje porcijske ribe, razrez perutnine, rezanje manjših kosov suhih mesnin in obrezovanje mesa. Dolžina rezila je 135 mm, zaradi ročaja ovalne oblike je primeren za delo z levo in desno dlanjo.

Srce noža je Silver Steel III jeklo, trdote cca 63 HRC, ki mu pravijo tudi Ginsan Steel ali Ginsanko. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji, je odličen za vzdrževanje in odlično drži ostrino.

Nož zaznamujejo zanimivi odtisi kladiva na zgornjem delu rezila, takšen zaključni videz se imenuje Nashiji, kar dobesedno pomeni “koža hruške [ = Nashi]”. Gre za rahlo matirano površino, kjer je zgornji rob rezila nežno teksturiran, kar nima le estetske vrednosti, temveč tudi praktično, saj se med rezanjem na nož hrana manj lepi.

Na dnu rezila lahko vidimo zelo lepo poudarjeno ločnico med različnimi plastmi jekla, ki gradijo nož. Takšen tip kovanja imenujemo tudi San-mai, pri čemer mehkejše zunanje plasti notranjo trdo sredico ščitijo pred zunanjimi dejavniki. Na prehodu med jekli lahko vidimo nežno in mojstrsko oblikovano kasumi linijo.

Gre za nož, ki ga priporočamo tako zaradi odličnega profila, ravnotežja in preprostega vzdrževanja rezila, kot tudi zaradi njegovih estetskih lastnosti. Odlična izbira za darilo in prvi nakup noža!

KOVAČIJA:

Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam. Kljub temu, da izdelujejo nože po tradicionalnih metodah, sledijo sodobnim tehnološkim smernicam s področja metalurgije, obdelave materialov in novostim v proizvodnih postopkih.

Dodatne podrobnosti

Blagovna znamka

Harukaze

Material

Ginsan – Silver III